Elsäkerhet för icke elektriker

Kurslängd

1 dag

Kursmål

Du får lära dig hur man på ett säkert sätt utför enklare elarbeten eller blir instruerad att följa elsäkerhetsrutiner för en specifik uppgift. Du blir också informerad om den elektriska faran.

Innehåll

Innehållet hämtas ur följande huvudpunkter och anpassas för de arbetsuppgifter som ska utföras:
- Erforderliga delar ur Starkströmsföreskrifterna och SS-EN 50 110-1
- Ansvarsfrågor och olika myndighetsregler inom elsäkerhetsområdet
- Den elektriska faran för personer och egendom
- Grundläggande elkunskap; bl a olika fördelningssystem, skyddsjordning, överströmsskydd, jordfelsbrytare och överlastskydd
- Kapslingsklasser och elmotorer
- Enklare elarbeten
- Var gränserna går för vad man får göra med el

Om du inte är elproffs
Det är inte alltid nödvändigt att använda sig av elektriker till enklare elarbeten. Ibland kan "icke elproffs" göra en stor insats på egna anläggningar. För att garantera personsäkerheten och uppfylla myndighetskraven är utbildning i grundläggande elsäkerhet nödvändig.

Målgrupp

"Icke elproffs" till exempel elmekaniker, maskinoperatörer, produktionspersonal, fastighetsskötare eller andra personalkategorier med begränsad yrkesanknytning till elanläggningar.

Förkunskaper

Inga speciella förkunskaper krävs.

Kontakta oss

0155- 29 29 29

ÖVRIG INFORMATION
Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta


Nöjd kundgaranti
Det viktigaste för oss är nöjda kunder. Om kursen inte uppfyller det vi lovar eller om du av någon annan anledning inte är nöjd hoppas vi att du ger oss möjlighet att rätta till det.

Vänligen kontakta vår säljavd. på telefon 0155-292929 eller mejla här
 
Boknings- och avbokningsregler
Anmälan gör du via”Boka”-knapp för det kurs- eller utbildningstillfälle du är intresserad av. Anmälan är bindande och i samband med din anmälan får kontaktpersonen en bekräftelse som normalt sett skickas ut kommande vardag (undantag för helgdagar och semester)

Lämnas återbud senare än 14 dagar före kursstart faktureras 50% av kursavgiften. Vid återbud samma dag som kursstart eller om deltagare helt uteblir utan avbokning, faktureras hel kursavgift. Anmäld kursdeltagare kan ersättas med annan person (intill dag för kursstart).

Kallelse skickas ut direkt till kursdeltagaren ca 2 veckor före kursstart.

Betalningsvillkor
Fakturering sker efter första kursdag med betalningsvillkor 30 dagar netto. Efter förfallodagen debiteras gällande dröjsmålsränta.

Fulltecknad kurs
Om kursen du anmäler dig till skulle vara fulltecknad, erbjuds du annan kursplats eller placering på väntelista.

Inställd kurs

Skulle ett kurstillfälle inte kunna genomföras förbehåller vi oss rätten att ställa in kursen. Meddelande skickas till anmälda kursdeltagare ca 2 veckor före kursstart.

Hotellbokning
Hotellkostnader ingår inte i kursavgiften men vi kan i de flesta fall hjälpa till med hotellbokning. Kursdeltagare erhåller då EUUs rabatter.

PUL
Insamlade personuppgifter kommer endast att användas för kursadministration och EUUs egen information.