Tele, data och säkerhet

Kurslängd

3 dagar

Kursmål

Du får en kort övergripande teoretisk och en praktisk grundkunskap om koppar- och fiberförbindelser i generellt kabelnät (datanät), Power over Ethernet (PoE), IP-kamera, passagesystem, IP-baserat passagesystem, brandlarm, branddörrstängning, inbrottslarm för kontor och bostad, RWC (HWC), m.m.

Innehåll

Teoretisk genomgång och övningar på olika system såsom:
- Generella kabelnät (s.k. datanät)
- Inbrottslarm (kontor- och hemlarm)
- Brandlarm
- Branddörrstängning
- Passersystem (traditionellt och IP-baserat)
- Kameraövervakning (IP)
- Power over Ethernet
- RWC (HWC).
Kursmaterialet är en rikligt illustrerad handbok som tar upp de viktigaste principerna i olika tele-, data- och säkerhetssystem.

Utbildningen består av en dag teoretisk genomgång som kompletteras med en informativ studiebok om branschorganisationer och relevanta standarder. Sedan följer två dagars praktiska övningar, i grupper om två personer, på 9 olika arbetsstationer.

Dessutom får du en kort genomgång av dokumentation enligt gamla och nya registreringsstandarden SS-4551200-38 samt SS-4551201.

Integrering i samma kabelsystem
Datakommunikation, larm och övervakningssystem är idag en stor andel av de system som installeras. Utvecklingen inom de tekniska systemen går mot högre integrering och många system använder idag samma kabelnät. Datanätet är idag en naturlig del av hela samhället från kontor och köpcentrum fram till bostaden. Nätet knyter ihop allt från datorer, TV, mätning, larm, m.m. För att kunna vara anställningsbar inom området och effektivt kunna installera olika system är det viktigt att följa med i utvecklingen.

Målgrupp

Elektriker, installatörer och projektledare samt konsulter.

Utbildningen är en riktigt bra grund för dig som exempelvis redan är elektriker och önskar bredda din kompetens med kunskap inom svagströmsområdet. En kurs för dig som helt enkelt vill få en riktigt bra överblick av tele-, data- och säkerhetsområdet.

Förkunskaper

Installationserfarenhet

Övrig information

Denna kurs ligger som en riktigt bra grund för vidareutbildning inom en mängd områden såsom, generella kabelnät, fibertekniker, inbrott, brand, passage, kameraövervakning, driftsättning av bredbandsnät eller felsökning och planering av WiFi nätverk.

Kurstillfällen

Ort
Umeå
18-20 sep 2018

Jönköping
2-4 okt 2018

Malmö
23-25 okt 2018

Stockholm
6-8 nov 2018

Visa fler orter och datum

Kontakta oss

0155- 29 29 29

Priser

16350 kr exkl moms
Elektriker som omfattas av installationsavtalet.
Gymnasielärare på ETGs partnerskolor.

211450 kr exkl moms
Tjänstemän på Installatörsföretagens medlemsföretag. Gymnasielärare på elprogrammet.

312700 kr exkl moms
Personal från andra företag än ovan.

ÖVRIG INFORMATION
Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta


Nöjd kundgaranti
Det viktigaste för oss är nöjda kunder. Om kursen inte uppfyller det vi lovar eller om du av någon annan anledning inte är nöjd hoppas vi att du ger oss möjlighet att rätta till det.

Vänligen kontakta vår säljavd. på telefon 0155-292929 eller mejla här
 
Boknings- och avbokningsregler
Anmälan gör du via”Boka”-knapp för det kurs- eller utbildningstillfälle du är intresserad av. Anmälan är bindande och i samband med din anmälan får kontaktpersonen en bekräftelse som normalt sett skickas ut kommande vardag (undantag för helgdagar och semester)

Lämnas återbud senare än 14 dagar före kursstart faktureras 50% av kursavgiften. Vid återbud samma dag som kursstart eller om deltagare helt uteblir utan avbokning, faktureras hel kursavgift. Anmäld kursdeltagare kan ersättas med annan person (intill dag för kursstart).

Kallelse skickas ut direkt till kursdeltagaren ca 2 veckor före kursstart.

Betalningsvillkor
Fakturering sker efter första kursdag med betalningsvillkor 30 dagar netto. Efter förfallodagen debiteras gällande dröjsmålsränta.

Fulltecknad kurs
Om kursen du anmäler dig till skulle vara fulltecknad, erbjuds du annan kursplats eller placering på väntelista.

Inställd kurs

Skulle ett kurstillfälle inte kunna genomföras förbehåller vi oss rätten att ställa in kursen. Meddelande skickas till anmälda kursdeltagare ca 2 veckor före kursstart.

Hotellbokning
Hotellkostnader ingår inte i kursavgiften men vi kan i de flesta fall hjälpa till med hotellbokning. Kursdeltagare erhåller då EUUs rabatter.

PUL
Insamlade personuppgifter kommer endast att användas för kursadministration och EUUs egen information.