Preparandkurs Certifierad fibertekniker CFT

Kurslängd

2 dagar

Kursmål

Du ska som flerårig fibertekniker få möjlighet att komplettera och fräscha upp dina teoretiska kunskaper inför certifieringen för Certifierad Fibertekniker motsvarande INCERTs krav. Du får även en teoretisk genomgång av de praktiska delarna inför den praktiska examinationen.

Klicka här för att se hur den här kursen hänger ihop med övriga kurser inom fiberområdet.

Innehåll

Certifieringen är en viktig värdemätare för personal, arbetsgivare, besiktningsmän/kontrollanter, nätansvariga, operatörer, teknikkonsulter och upphandlare.

Kursen är en preparandkurs som kräver gedigna förkunskaper och består av 2 dagars teoretisk genomgång inför examinationen med möjlighet att avlägga teoriprovet för Certifierad fibertekniker.

Vi går igenom:
• Fiberteori och kabelkonstruktion
• Dokumentation
• Skarvning
• Mätning
• Terminering- och korskoppling
• Förläggning

För att få certifikatet ska den sökande klara ett teoretiskt och ett praktiskt prov som omfattar dessa sex olika teknikområden.

Kunder kräver ett kompetensbevis
Att vara CFT Certifierad fibertekniker innebär att du kan påvisa din kompetens inom fiberområdet för dina kunder. Dessutom börjar flera av slutkunderna kräva ett kompetensbevis i sina upphandlingar. Deltagarna har möjlighet att i samband med kursen avlägga teoretiskt prov för Certifierad fibertekniker.

Målgrupp

Teletekniker som arbetar med fiberoptiska installationer. Certifieringen är en viktig värdemätare för personal, arbetsgivare, besiktningsmän/kontrollanter, nätansvariga, operatörer, teknikkonsulter och upphandlare.

Förkunskaper

Förkunskaper motsvarande optofiber grundkurs påbyggd med flerårig vana och utbildning i vattentäta skarvningar av enkel samt ribbonfiber i Tykoflexboxar, inläggning av matarkabel direkt i ODF med montage i stativ, goda kunskaper i fibermätning med OTDR, skarvlägesmätning, totaldämpningsmätning samt slutmätning.
Till höger kan du ladda ner en självdiagnostik som visar vilken kunskapsnivå examinationen kräver.

Kurstillfällen

Ort
Nyköping
16-17 okt 2018

Nyköping
4-5 dec 2018

Visa fler orter och datum

Kontakta oss

0155- 29 29 29

Priser

111100 kr exkl moms
Elektriker som omfattas av installationsavtalet.
Gymnasielärare på ETGs partnerskolor.

211100 kr exkl moms
Tjänstemän på Installatörsföretagens medlemsföretag. Gymnasielärare på elprogrammet.

312300 kr exkl moms
Personal från andra företag än ovan.

ÖVRIG INFORMATION
Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta


Nöjd kundgaranti
Det viktigaste för oss är nöjda kunder. Om kursen inte uppfyller det vi lovar eller om du av någon annan anledning inte är nöjd hoppas vi att du ger oss möjlighet att rätta till det.

Vänligen kontakta vår säljavd. på telefon 0155-292929 eller mejla här
 
Boknings- och avbokningsregler
Anmälan gör du via”Boka”-knapp för det kurs- eller utbildningstillfälle du är intresserad av. Anmälan är bindande och i samband med din anmälan får kontaktpersonen en bekräftelse som normalt sett skickas ut kommande vardag (undantag för helgdagar och semester)

Lämnas återbud senare än 14 dagar före kursstart faktureras 50% av kursavgiften. Vid återbud samma dag som kursstart eller om deltagare helt uteblir utan avbokning, faktureras hel kursavgift. Anmäld kursdeltagare kan ersättas med annan person (intill dag för kursstart).

Kallelse skickas ut direkt till kursdeltagaren ca 2 veckor före kursstart.

Betalningsvillkor
Fakturering sker efter första kursdag med betalningsvillkor 30 dagar netto. Efter förfallodagen debiteras gällande dröjsmålsränta.

Fulltecknad kurs
Om kursen du anmäler dig till skulle vara fulltecknad, erbjuds du annan kursplats eller placering på väntelista.

Inställd kurs

Skulle ett kurstillfälle inte kunna genomföras förbehåller vi oss rätten att ställa in kursen. Meddelande skickas till anmälda kursdeltagare ca 2 veckor före kursstart.

Hotellbokning
Hotellkostnader ingår inte i kursavgiften men vi kan i de flesta fall hjälpa till med hotellbokning. Kursdeltagare erhåller då EUUs rabatter.

PUL
Insamlade personuppgifter kommer endast att användas för kursadministration och EUUs egen information.