Potentialutjämning i industriell miljö

Kurslängd

1 dag

Kursmål

Du lär dig hur man gör en praktisk tolkning av kraven på potentialutjämning så att man på ett kostnadseffektivt sätt kan få en person- och funktionssäker anläggning.

Innehåll

Krav på utförande för: Personsäkerhet, Funktionssäkerhet, Underhållsmässighet

Rekommenderat utförande i olika industriella miljöer
Inspektion och provning
Dokumentation

Som kursdokumentation används SEK handbok 449; Potentialutjämning i industriella elanläggningar.

Skapa en säker anläggning
Elolycksfall, lagerskador, störningar i styrsystem och rena produktionsstopp kan orsakas av spänningsskillnader mellan olika delar i en anläggning. Potentialutjämning har därför alltid varit ett diskussionsämne för industrin. Tidigare har potentialutjämning i första hand använts för att skydda mot personskada där spänningsskillnader under 50V är acceptabelt. Nu utvidgas synsättet så att kraven på potentialutjämning även omfattar funktionssäkerhet och då kan även spänningsskillnader på 1V vara mycket.

Målgrupp

Elektriker, elinstallatörer och elkonsulter som arbetar med industriella anläggningar

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper om industriella elanläggningar

Kontakta oss

0155- 29 29 29

ÖVRIG INFORMATION
Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta


Nöjd kundgaranti
Det viktigaste för oss är nöjda kunder. Om kursen inte uppfyller det vi lovar eller om du av någon annan anledning inte är nöjd hoppas vi att du ger oss möjlighet att rätta till det.

Vänligen kontakta vår säljavd. på telefon 0155-292929 eller mejla här
 
Boknings- och avbokningsregler
Anmälan gör du via”Boka”-knapp för det kurs- eller utbildningstillfälle du är intresserad av. Anmälan är bindande och i samband med din anmälan får kontaktpersonen en bekräftelse som normalt sett skickas ut kommande vardag (undantag för helgdagar och semester)

Lämnas återbud senare än 14 dagar före kursstart faktureras 50% av kursavgiften. Vid återbud samma dag som kursstart eller om deltagare helt uteblir utan avbokning, faktureras hel kursavgift. Anmäld kursdeltagare kan ersättas med annan person (intill dag för kursstart).

Kallelse skickas ut direkt till kursdeltagaren ca 2 veckor före kursstart.

Betalningsvillkor
Fakturering sker efter första kursdag med betalningsvillkor 30 dagar netto. Efter förfallodagen debiteras gällande dröjsmålsränta.

Fulltecknad kurs
Om kursen du anmäler dig till skulle vara fulltecknad, erbjuds du annan kursplats eller placering på väntelista.

Inställd kurs

Skulle ett kurstillfälle inte kunna genomföras förbehåller vi oss rätten att ställa in kursen. Meddelande skickas till anmälda kursdeltagare ca 2 veckor före kursstart.

Hotellbokning
Hotellkostnader ingår inte i kursavgiften men vi kan i de flesta fall hjälpa till med hotellbokning. Kursdeltagare erhåller då EUUs rabatter.

PUL
Insamlade personuppgifter kommer endast att användas för kursadministration och EUUs egen information.