Metodisk felsökning - Industri

Kurslängd

1 dag

Kursmål

Du får lära dig att analysera och underhålla en befintlig maskin och att använda olika hjälpmedel vid felsökning och att diagnosticera felorsaker i en automatisk process.

Innehåll

- Symboler
- Luftberedning
- Ventiler
- Cylindrar
- Programmerbara styrsystem
- Driftsättning med SimuBox
- Programmering
- Felsökning och Dokumentation
- Åtgärdsförslag och reparation

Du kommer att tränas i att tänka analytiskt och se sammanhang mellan ingående maskindelar. När du analyserar en maskin i drift, och förstår komponenternas funktion, lär du dig att identifiera brister och hur dessa ska åtgärdas. Du lär dig förstå funktionen i varje del av en maskin som är uppbyggd av pneumatiska komponenter. Du analyserar vad som sker om någon av dessa komponenter inte fungerar.

I kursen ingår praktisk felsökning på utrustning som så långt det är möjligt ska efterlikna verkliga installationer/utrustningar.

Efter en optimering av maskinen kommer utbildningsledaren att 'sabotera' maskinen och du och dina kurskamrater ska då på kortast möjliga tid finna felen och reparera maskinen. Varje nytt felscenario följs av ett kortare teoripass. Vi diskuterar hur felen kan undvikas och hur maskinen ska förändras så att felen inte uppstår.

En fungerande anläggning/maskin är guld värd eftersom driftstopp kostar både tid och pengar. Att underhålla maskiner för att minimera driftstörningar och stopp är därför av hög prioritet.

Efterfrågan på industrielektriker som behärskar metodisk felsökning är stort.

Målgrupp

Serviceelektriker och elektriker som arbetar med felsökning och driftsättning inom tillverkningsindustri eller processindustri.

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper inom styrteknik

Kurstillfällen

Ort
Nyköping
05 sep 2018

Nyköping
14 nov 2018

Visa fler orter och datum

Kontakta oss

0155- 29 29 29

Priser

15150 kr exkl moms
Elektriker som omfattas av installationsavtalet.
Gymnasielärare på ETGs partnerskolor.

25150 kr exkl moms
Tjänstemän på Installatörsföretagens medlemsföretag. Gymnasielärare på elprogrammet.

35700 kr exkl moms
Personal från andra företag än ovan.

ÖVRIG INFORMATION
Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta


Nöjd kundgaranti
Det viktigaste för oss är nöjda kunder. Om kursen inte uppfyller det vi lovar eller om du av någon annan anledning inte är nöjd hoppas vi att du ger oss möjlighet att rätta till det.

Vänligen kontakta vår säljavd. på telefon 0155-292929 eller mejla här
 
Boknings- och avbokningsregler
Anmälan gör du via”Boka”-knapp för det kurs- eller utbildningstillfälle du är intresserad av. Anmälan är bindande och i samband med din anmälan får kontaktpersonen en bekräftelse som normalt sett skickas ut kommande vardag (undantag för helgdagar och semester)

Lämnas återbud senare än 14 dagar före kursstart faktureras 50% av kursavgiften. Vid återbud samma dag som kursstart eller om deltagare helt uteblir utan avbokning, faktureras hel kursavgift. Anmäld kursdeltagare kan ersättas med annan person (intill dag för kursstart).

Kallelse skickas ut direkt till kursdeltagaren ca 2 veckor före kursstart.

Betalningsvillkor
Fakturering sker efter första kursdag med betalningsvillkor 30 dagar netto. Efter förfallodagen debiteras gällande dröjsmålsränta.

Fulltecknad kurs
Om kursen du anmäler dig till skulle vara fulltecknad, erbjuds du annan kursplats eller placering på väntelista.

Inställd kurs

Skulle ett kurstillfälle inte kunna genomföras förbehåller vi oss rätten att ställa in kursen. Meddelande skickas till anmälda kursdeltagare ca 2 veckor före kursstart.

Hotellbokning
Hotellkostnader ingår inte i kursavgiften men vi kan i de flesta fall hjälpa till med hotellbokning. Kursdeltagare erhåller då EUUs rabatter.

PUL
Insamlade personuppgifter kommer endast att användas för kursadministration och EUUs egen information.