Industriell Automation

Kurslängd

1 dag

Kursmål

Du får lära dig motorstyrning via frekvensomriktare, användandet av säkerhets-PLC:er samt inkoppling och användandet av olika sorts givare. Du får också lära dig hur man konfigurerar/programmerar ett säkerhets-PLC.

Innehåll

- Programmeringsspråken inom IEC 61131-3
- Programmeringsmetodik
- Säkerhets-PLC
- Funktionsbeskrivningar
- Parameterinställning frekvensomriktare
- Dokumentation / kommentarer PLC
- Förbindningsscheman
- I/O-listor
- Analoghantering
- Sensorteknik

Vi går igenom hur du ställer in parametrar på en frekvensomriktare. Du lär dig förstå hur ett PLC-program är uppbyggt och hur du kan förändra systemet så att nya funktioner uppnås.

Övningsutrustningen består av programmerbara transportband som ökar förståelsen för betydelsen av korrekt signalhantering, optimala parameterinställningar samt hur du startar och stoppar maskinen på ett säkert sätt.

Underhållsarbete och felsökning på en anläggning/maskin som innehåller styrsystem och/eller frekvensomriktare förutsätter kunskap och förståelse om hur de är programmerade och hur de samverkar.

Målgrupp

Serviceelektriker och elektriker som är verksamma i en industriell miljö där styrsystem och olika motorstyrningar förekommer.

Kursen vänder sig till dig som vill få en djupare insikt i hur PLC-program byggs upp.

Förkunskaper

Grundläggande styrteknik

Kurstillfällen

Ort
Nyköping
04 sep 2018

Nyköping
13 nov 2018

Visa fler orter och datum

Kontakta oss

0155- 29 29 29

Priser

15150 kr exkl moms
Elektriker som omfattas av installationsavtalet.
Gymnasielärare på ETGs partnerskolor.

25150 kr exkl moms
Tjänstemän på Installatörsföretagens medlemsföretag. Gymnasielärare på elprogrammet.

35700 kr exkl moms
Personal från andra företag än ovan.

ÖVRIG INFORMATION
Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta


Nöjd kundgaranti
Det viktigaste för oss är nöjda kunder. Om kursen inte uppfyller det vi lovar eller om du av någon annan anledning inte är nöjd hoppas vi att du ger oss möjlighet att rätta till det.

Vänligen kontakta vår säljavd. på telefon 0155-292929 eller mejla här
 
Boknings- och avbokningsregler
Anmälan gör du via”Boka”-knapp för det kurs- eller utbildningstillfälle du är intresserad av. Anmälan är bindande och i samband med din anmälan får kontaktpersonen en bekräftelse som normalt sett skickas ut kommande vardag (undantag för helgdagar och semester)

Lämnas återbud senare än 14 dagar före kursstart faktureras 50% av kursavgiften. Vid återbud samma dag som kursstart eller om deltagare helt uteblir utan avbokning, faktureras hel kursavgift. Anmäld kursdeltagare kan ersättas med annan person (intill dag för kursstart).

Kallelse skickas ut direkt till kursdeltagaren ca 2 veckor före kursstart.

Betalningsvillkor
Fakturering sker efter första kursdag med betalningsvillkor 30 dagar netto. Efter förfallodagen debiteras gällande dröjsmålsränta.

Fulltecknad kurs
Om kursen du anmäler dig till skulle vara fulltecknad, erbjuds du annan kursplats eller placering på väntelista.

Inställd kurs

Skulle ett kurstillfälle inte kunna genomföras förbehåller vi oss rätten att ställa in kursen. Meddelande skickas till anmälda kursdeltagare ca 2 veckor före kursstart.

Hotellbokning
Hotellkostnader ingår inte i kursavgiften men vi kan i de flesta fall hjälpa till med hotellbokning. Kursdeltagare erhåller då EUUs rabatter.

PUL
Insamlade personuppgifter kommer endast att användas för kursadministration och EUUs egen information.