Elmiljö

Kurslängd

1 dag

Kursmål

Du får kunskaper om hur vagabonderande strömmar och övertoner uppkommer och fortplantar sig i elsystemet. Du kan också mäta och utvärdera mätresultaten för att kunna fatta beslut om åtgärder.

Innehåll

- Bakgrund och utveckling
- Teoretisk genomgång
- Praktiska mätövningar på vagabonderande strömmar
- Praktiska mätövningar på övertoner
- Laborationer med möjliga åtgärder

Kursen innehåller teori och gott om praktik i form av mätningar och laborationer som skapar en förståelse på ett helt annat sätt än bara teori. Läromedlet i kursen består av en bok som du har nytta av i det dagliga arbetet.

Dålig elmiljö kan orsaka störningar, skador eller brand
En elektrisk utrustning kan befinna sig i en bra eller dålig elmiljö. Om den befinner sig i en dålig elmiljö kan den störas av annan utrustning via elnätet, via strålning eller av en allmänt dålig kvalitet på strömmen i den aktuella installationen. Om vi vet var de största farorna finns kan vi åtgärda dessa och då har vi stora möjligheter att få uppdrag inom detta område samt göra rätt vid projektering av nya anläggningar.

Målgrupp

Arbetsledare, fastighetsfolk, projekterande konsulter och elektriker/tekniker som jobbar med kvalificerad kontroll och felsökning.

Förkunskaper

Bra kunskaper om elinstallationers uppbyggnad och funktion

Kontakta oss

0155- 29 29 29

Priser

15150 kr exkl moms
Elektriker som omfattas av installationsavtalet.
Gymnasielärare på ETGs partnerskolor.

25150 kr exkl moms
Tjänstemän på Installatörsföretagens medlemsföretag. Gymnasielärare på elprogrammet.

35700 kr exkl moms
Personal från andra företag än ovan.

ÖVRIG INFORMATION
Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta


Nöjd kundgaranti
Det viktigaste för oss är nöjda kunder. Om kursen inte uppfyller det vi lovar eller om du av någon annan anledning inte är nöjd hoppas vi att du ger oss möjlighet att rätta till det.

Vänligen kontakta vår säljavd. på telefon 0155-292929 eller mejla här
 
Boknings- och avbokningsregler
Anmälan gör du via”Boka”-knapp för det kurs- eller utbildningstillfälle du är intresserad av. Anmälan är bindande och i samband med din anmälan får kontaktpersonen en bekräftelse som normalt sett skickas ut kommande vardag (undantag för helgdagar och semester)

Lämnas återbud senare än 14 dagar före kursstart faktureras 50% av kursavgiften. Vid återbud samma dag som kursstart eller om deltagare helt uteblir utan avbokning, faktureras hel kursavgift. Anmäld kursdeltagare kan ersättas med annan person (intill dag för kursstart).

Kallelse skickas ut direkt till kursdeltagaren ca 2 veckor före kursstart.

Betalningsvillkor
Fakturering sker efter första kursdag med betalningsvillkor 30 dagar netto. Efter förfallodagen debiteras gällande dröjsmålsränta.

Fulltecknad kurs
Om kursen du anmäler dig till skulle vara fulltecknad, erbjuds du annan kursplats eller placering på väntelista.

Inställd kurs

Skulle ett kurstillfälle inte kunna genomföras förbehåller vi oss rätten att ställa in kursen. Meddelande skickas till anmälda kursdeltagare ca 2 veckor före kursstart.

Hotellbokning
Hotellkostnader ingår inte i kursavgiften men vi kan i de flesta fall hjälpa till med hotellbokning. Kursdeltagare erhåller då EUUs rabatter.

PUL
Insamlade personuppgifter kommer endast att användas för kursadministration och EUUs egen information.