Arbete med ställningar

Kurslängd

1 dag

Kursmål

Du får teoretiska kunskaper om hur man med hjälp av riskbedömning planerar, bygger, river eller ändrar en ställning på ett säkert sätt.

Innehåll

En kursdag där vi får en fördjupning i föreskrifterna samt kunskaper om bland annat riskanalyser vid arbete med ställning enligt nedan:
- Genomgång av regler för ställningar inom installationsbranschen
- Genomgång av olika typer och fabrikat av prefabricerade ställningar
- Planera för rätt ställning
- Att bygga, ändra eller riva ställningar säkert
- Personlig säkerhet

Kursdagen avslutas med kunskapsprov.

Utbildning är ett krav från Arbetsmiljöverket
Att kunna riskbedöma rätt och planera ett ställningsbygge samt på ett säkert sätt bygga, montera ner eller ändra en ställning är nödvändigt i vår bransch. För att öka medvetandet om vad man måste tänka på finns krav på utbildning för arbete med rullställningar upp till fem meter.

Kursen uppfyller Arbetsmiljöverkets krav på utbildning enligt AFS 2013:4 "Ställningar" §47 för de som arbetar med ställningar upp till fem meter.

Målgrupp

Alla som arbetar med ställningar.

Förkunskaper

Inga speciella förkunskaper krävs.

Kontakta oss

0155- 29 29 29

ÖVRIG INFORMATION
Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta


Nöjd kundgaranti
Det viktigaste för oss är nöjda kunder. Om kursen inte uppfyller det vi lovar eller om du av någon annan anledning inte är nöjd hoppas vi att du ger oss möjlighet att rätta till det.

Vänligen kontakta vår säljavd. på telefon 0155-292929 eller mejla här
 
Boknings- och avbokningsregler
Anmälan gör du via”Boka”-knapp för det kurs- eller utbildningstillfälle du är intresserad av. Anmälan är bindande och i samband med din anmälan får kontaktpersonen en bekräftelse som normalt sett skickas ut kommande vardag (undantag för helgdagar och semester)

Lämnas återbud senare än 14 dagar före kursstart faktureras 50% av kursavgiften. Vid återbud samma dag som kursstart eller om deltagare helt uteblir utan avbokning, faktureras hel kursavgift. Anmäld kursdeltagare kan ersättas med annan person (intill dag för kursstart).

Kallelse skickas ut direkt till kursdeltagaren ca 2 veckor före kursstart.

Betalningsvillkor
Fakturering sker efter första kursdag med betalningsvillkor 30 dagar netto. Efter förfallodagen debiteras gällande dröjsmålsränta.

Fulltecknad kurs
Om kursen du anmäler dig till skulle vara fulltecknad, erbjuds du annan kursplats eller placering på väntelista.

Inställd kurs

Skulle ett kurstillfälle inte kunna genomföras förbehåller vi oss rätten att ställa in kursen. Meddelande skickas till anmälda kursdeltagare ca 2 veckor före kursstart.

Hotellbokning
Hotellkostnader ingår inte i kursavgiften men vi kan i de flesta fall hjälpa till med hotellbokning. Kursdeltagare erhåller då EUUs rabatter.

PUL
Insamlade personuppgifter kommer endast att användas för kursadministration och EUUs egen information.