Teletekniska system

Kurslängd

3 dagar

Kursmål

Du får grundläggande kunskaper om olika teletekniska anläggningars uppbyggnad så att du kan installera och kontaktera olika typer av teleanläggningar efter ritningar och anvisningar. Du känner till funktionen hos olika komponenter och system så att risk för de vanligaste felfunktionerna undviks. Du får också kännedom om vilka regelverk som finns inom teleområdet.

Innehåll

Genomgång och övningar på olika teletekniska system såsom:

- Datanät
- Inbrottslarm
- Brandlarm
- Passersystem
- Kameraövervakning
- Drift- och övervakningssystem etc.

Kursmaterialet är en rikligt illustrerad handbok som tar upp de viktigaste principerna i olika teletekniska system.

Integrering i samma kabelsystem
Larm- och övervakningssystem är idag en stor andel av de teletekniska system som installeras. I takt med ökad brottslighet har säkerhetsfrågorna blivit allt viktigare och denna marknad har en mycket stark tillväxt. Utvecklingen inom de teletekniska systemen går mot högre integrering och många teletekniska system använder idag samma kabelsystem. För att kunna ta jobb inom området och effektivt kunna installera olika system är det viktigt att följa med utvecklingen.

Målgrupp

Elektriker, installatörer och projektledare

Förkunskaper

Installationserfarenhet

Kurstillfällen

Ort
Stockholm
13-15 nov 2017

Visa fler orter och datum

Kontakta oss

0155- 29 29 29

Priser

16095 kr exkl moms
Elektriker som omfattas av installationsavtalet.
Gymnasielärare på ETGs partnerskolor.

210970 kr exkl moms
Tjänstemän på EIO & VVS medlemsföretag. Gymnasielärare på elprogrammet.

312190 kr exkl moms
Personal från andra företag än ovan.

ÖVRIG INFORMATION
Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta


Nöjd kundgaranti
Det viktigaste för oss är nöjda kunder. Om kursen inte uppfyller det vi lovar eller om du av någon annan anledning inte är nöjd hoppas vi att du ger oss möjlighet att rätta till det.

Vänligen kontakta Örjan Borgström på telefon 0155-292900 eller mejla här

Boknings- och avbokningsregler
Anmälan gör du via”Boka”-knapp för det kurs- eller utbildningstillfälle du är intresserad av. Anmälan är bindande och i samband med din anmälan får kontaktpersonen en bekräftelse som normalt sett skickas ut kommande vardag (undantag för helgdagar och semester)

Lämnas återbud senare än 14 dagar före kursstart faktureras 50% av kursavgiften. Vid återbud samma dag som kursstart eller om deltagare helt uteblir utan avbokning, faktureras hel kursavgift. Anmäld kursdeltagare kan ersättas med annan person (intill dag för kursstart).

Kallelse skickas ut direkt till kursdeltagaren ca 2 veckor före kursstart.

Betalningsvillkor
Fakturering sker efter första kursdag med betalningsvillkor 30 dagar netto. Efter förfallodagen debiteras gällande dröjsmålsränta.

Fulltecknad kurs
Om kursen du anmäler dig till skulle vara fulltecknad, erbjuds du annan kursplats eller placering på väntelista.

Inställd kurs

Skulle ett kurstillfälle inte kunna genomföras förbehåller vi oss rätten att ställa in kursen. Meddelande skickas till anmälda kursdeltagare ca 2 veckor före kursstart.

Hotellbokning
Hotellkostnader ingår inte i kursavgiften men vi kan i de flesta fall hjälpa till med hotellbokning. Kursdeltagare erhåller då EUUs rabatter.

PUL
Insamlade personuppgifter kommer endast att användas för kursadministration och EUUs egen information.